Formanden genopstiller ikke

event

Paw Nyrup genopstiller ikke som SDIF-formand
Det er umiddelbart ikke let at finde en afløser for Paw Nyrup, som på grund af nyt job ikke længere kan stå i spidsen for Sjørslev-Demstrup IF

Venligst lånt af MJA skrevet af Adam Haff, journalist

Den stadigt ekspanderende Sjørslev-Demstrup Idrætsforening, med nu 480 aktive medlemmer, kan for en periode komme til at stå uden en formand.
For på generalforsamlingen i marts måned trækker Paw Nyrup sig fra posten. Hidtidige sonderinger i foreningen har ikke afklaret, hvem der så skal tage over:
- I yderste fald kan vi blive nødt til at lade den samlede bestyrelse agere »formand« i en periode efter generalforsamlingen. Det er ikke optimalt, men vi vil altså ikke ud i en ekstraordinær generalforsamling, siger han.

Trak sig i 2015
Paw Nyrup har været formand siden 2014. I marts måned 2015 trak han sig som formand på grund af jobbets omfattende karaktér. Bestyrelsen var blevet sat på en uventet prøve, fordi egnen og idrætsforeningen havde haft voldsomme diskussioner om et vindmølleprojekt, som siden blev skrinlagt.
Man fik dog klinket skårene og lagt planer for en ny klubstruktur, så Paw Nyrup på en ekstraordinær generalforsamling kunne lade sig genvælge til posten. Men nu er det slut:
- Jeg er nødt til at stoppe, fordi jeg har fået et job som rejsemontør. Jeg kan ikke længere yde fuldt skral til foreningen, som en formand skal kunne. SDIF er bedre tjent med at have en anden formand, som kan yde maks. Og jeg er også nødt til at prioritere min familie de dage, jeg ikke er væk på job, siger han.

Paw Nyrup understreger, at han stadig vil være SDIF'er helt ind i hjertekulen og fortsat vil yde en indsats i foreningen. Bortset fra, at herreholdet desperat mangler en ny træner, så er foreningen inde i en god udvikling. Der er kommet nye aktiviteter til og dermed væsentligt flere medlemmer.
For nogle år siden blomstrede gymnastikken op igen. Der er kommet nye faciliteter til, og nu investeres et større beløb i en ny airtrack. I 2016 søsattes også to nye initiativer. Nu samles 30-35 kvinder fra nær og fjern hver uge om yoga i Sjørslev. Og foreningen har nu kastet sig over forstadiet til »e-sport«. På forsøgsbasis i form af spillet Mindcraft, hvor senest omkring 20 børn var samlet i hallen.
- Det er blevet et par bragende successer. Nu får vi nogle gode erfaringer med Mindcraft, som vi kan bygge videre på. Der er ingen tvivl om, at »e-sport« vil have manges interesse fremover:

- Nogen synes det er trist, at børn sidder foran en computer. I stedet for at vende det ryggen prøver vi på at lokke de unge til med »e-sporten«. Så skal de gerne synes det er fedt at komme her og mærke SDIFs sammenhold og fællesskab. Og så begynde til fodbold, gymnastik, eller noget andet, siger Paw Nyrup.
SDIF er ved at forberede sig til foreningens 60 års jubilæum, som fejres med en kæmpe gymnastikopvisning 17. marts og en fest 18. marts, få dage inden generalforsamlingen 23. marts.
Paw Nyrup slipper roret i et godt foretagende:
- Vi har et godt socialt klubliv. Jeg synes, at folk er gode til at bakke op om det, der sker.