Børnehold i Motionshuset

event

I Motionshuset bliver vi af og til spurgt, om der ikke skal være et træningstilbud til børn under 12 år. Indtil nu har det dog ikke være muligt pga. rammerne og trænerressourcerne.

Vi har haft den aftale, at børn mellem 12-16 år må træne efter instruktion og under opsyn af en instruktør eller forælder/anden ansvarlig voksen.

Styrketræning til børn - også dem under 12 år - er imidlertid en rigtig god idé, især til de børn der ikke lige bliver fanget af SDIFs øvrige aktiviteter. Der er faktisk kun fordele forbundet med denne form for træning, hvis det vel at mærke bliver gjort korrekt. Forkert udført træning kan nemlig have en del uhensigtsmæssige konsekvenser, især for børn.

Derfor vil Motionshuset i perioden 8. januar til 8. april afprøve et holdtræningstilbud til børn, der går i 2.-6. klasse, hvor fokus vil være på god opvarmning og derefter alsidig styrketræning i træningslokalet. Der er plads til 10 børn på holdet.

Der er - med få undtagelser - træning en gang om ugen, om fredagen, fra kl. 15-16.

For at barnet kan få noget ud af træningen og ikke risikerer at skade sig selv, er følgende vigtigt: 

- Det er altid instruktøren, der bestemmer.

- Motionshuset er ikke et legerum.

- Man skal kunne koncentrere sig og være flink ved de andre børn.

For børnenes skyld, forbeholder instruktøren sig retten til at vurdere, hvis en deltager ikke
opfylder kravene for sikker deltagelse. Første træningsgang er en prøvetime, hvor barnet og instruktøren kan fornemme om det er det rigtige træningstilbud.

Træningen bliver varetaget af Brian Skov, der er instruktør i Motionshuset.

Tilmelding er efter ”først til mølle – princippet” og rettes til instruktøren på tlf. 51 92 73 40, som også vil kunne besvare eventuelle spørgsmål.

Prisen for et træningsforløb på ca. tre måneder er 200 kroner.